Producent: SalemiPina

SalemiPina

Wróć

Opis

Od wielu lat nasza rodzina (rodzice Pina i Sebastiano wspólnie ze swoimi dorosłymi dziećmi Nancy i Pierpaolo) jest zaangażowana w działalność, której celem jest produkcja przetworów, na bazie prostych, lokalnych przepisów i bazowych produktów pochodzących w własnej uprawy. Nasze przedsiębiorstwo rozwinęło się na 10 hektarach w pobliżu Sortino, gdzie głównie uprawiamy drzewa oliwne i warzywa, zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego i z poszanowaniem naturalnego cyklu przyrody. Naszym oczkiem w głowie jest produkcja oliwy extravergine. Jest ona podstawowym składnikiem wszystkich wyrobów i daje nam gwarancję wyjątkowego smaku. Oprócz oliwy jako dodatkowego konserwantu używamy tylko soli. Pierwsza rzecz, która daje się zauważyć po otwarciu naszych przetworów to prostota receptur, na bazie których zostały zrobione. Sekretem naszej produkcji są sezonowe warzywa najwyższej jakości, uprawiane, zbierane i przetwarzane w tym samym miejscu. Dodatkowo tradycyjne, lokalne przepisy i doświadczenie Piny, która zawsze dogląda i kosztuje wszystkie sosy i pate zanim zostaną zamknięte w słoikach, gwarantują, że wszystko smakuje tak, jak jedzenie przygotowane w domu dla członków rodziny.

Kontakt


c.da Monte Mussuto Via Platan/24
96010 Sortino

Osoba kontaktowa: Santo Nancy

Certyfikaty


BIO

Certyfikowana uprawa biologiczna to alternatywny dla rolnictwa konwencjonalnego system uprawy i produkcji płodów rolnych i produktów spożywczych.