Producent: Caseificio Passalacqua

Caseificio Passalacqua

Wróć

Opis

Historia mleczarni Passalacqua rozpoczęła się pod koniec lat 80 XX wieku dzięki odwadze i inicjatywie młodego przedsiębiorcy, którego pasją stała się produkcja i przetwórstwo mleczne. Tak rozpoczęła się przygoda Salvatore Passalacqua, dziś uznanego producenta wyrobów mlecznych, w sercu gór Sicani, na granicy prowincji Palermo. Pierwszym celem Salvatore było stworzenie nowego sera, który nie wpisuje się w schemat tradycyjnych sycylijskich wyrobów ale będzie wynikiem poszanowania, autentyczności i wykorzystania najlepszych surowców. Dlatego przynajmniej początkowo zdecydowano się na produkcję mleka w gospodarstwie, budując w ten sposób pierwszą stajnię. Biorąc pod uwagę, że Salvatore był samoukiem, trudności do przezwyciężenia były ogromne. Ale mimo to udało się zrealizować marzenie, tak powstał Fior di Garofalo® Fiore Sicano. Salvatore zachęcony sukcesami, kontynuuje eksperymenty, ale także zaczyna produkować tradycyjne lokalne sery, zawsze mając na celu zachowanie i poprawę ich jakości.

Kontakt


C/DA BARONAGGIO, SNC nessuno/nessuno
90030 CASTRONOVO DI SICILIA (PA

Osoba kontaktowa: - -

Brak komentarzy!